Încă o ședință amânată în dosarul Șor. Ce s-a întâmplat de această dată?
Full Article 2 minutes read

Încă o ședință amânată în dosarul Șor. Ce s-a întâmplat de această dată?

O nouă ședința de judecată în dosarul Șor, inițiat pentru escrocherie și spălare de bani, care urma să aibă loc astăzi, la Curtea de Apel Cahul, a fost amânată. Informația a fost confirmată pentru NM de către unul dintre avocații deputatului Ilan Șor, Denis Calaida. 

Ședința din 24 iulie de la Curtea de Apel Cahul a fost amânată la solicitarea avocaților. Denis Calaida a refuzat să precizeze care a fost motivul invocat. Data următoarei ședințe de judecată nu a fost deocamdată anunțată.

Precizăm că Denis Calaida  a devenit reprezentant al intereselor lui Ilan Șor în primăvara anului curent. La solicitarea acestuia au fost amînate mai multe ședințe de judecată.

Amintim că judecătorii de la Curtea de Apel Cahul examinează dosarul privind frauda din trei bănci moldovenești. Prima instanță l-a condamnat pe Ilan Șor la 7,5 ani de închisoare. Pe 19 septembrie 2018, avocații lui Șor au obținut ca dosarul să fie trimis la expertiză financiar-contabilă. Din acest motiv, ședințele de judecată au fost amânate timp de aproape un an. În august 2019, dosarul a fost reîntors la Curtea de Apel Cahul, iar expertiza nu a fost efectuată. În opinia juriștilor, instanța știa că expertiza nu va putea fi realizată, din motivul că, în 2014, mai multe documente de la Banca de Economii au ars într-o mașină a încasatorilor.

După ce ședința de judecată în dosarului Șor a fost amânată pentru a cincea oară, ministrul Justiției Fadei Nagacevschi a anunțat că va cere inițierea unor proceduri disciplinare pe numele judecătorilor ce examinează dosarul Șor și al procurorilor care reprezintă acuzarea de stat în instanță.

Menționăm că, în iunie 2019, după ce PDM a cedat guvernarea, Ilan Șor a dispărut din Rep. Moldova. Organele de drept i-au intentat dosar penal pentru părăsire ilegală a țării. În august 2019, Ilan Șor a fost lipsit de imunitate parlamentară.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: