Încă o țară se retrage de la Eurovision 2023 din cauza costurilor prea mari
Full Article 2 minutes read

Încă o țară se retrage de la Eurovision 2023 din cauza costurilor prea mari

Bulgaria a devenit cea mai recentă țară care a anunțat că nu va participa la concursul Eurovision de anul viitor, informează BBC, citat de Digi24.ro.

Radiodifuzorii din Macedonia de Nord şi Muntenegru confirmaseră deja că nu vor participa la ediția din 2023 din cauza majorării taxei de participare. BBC News a fost informat că țărilor li s-a cerut să plătească mai mult pentru a compensa banii pierduți după excluderea Rusiei din concurs.

EBU – care organizează concursul – a confirmat lista celor 37 de participanți pentru concursul din 2023. Suma pe care fiecare radiodifuzor participant o plătește pentru a se înscrie nu este făcută publică, dar costul total între toți participanții se ridică în mod obișnuit la aproximativ 5 milioane de euro – iar gazda plătește o sumă suplimentară, scrie Agerpres.

Bulgaria, Macedonia de Nord şi Muntenegru nu au reușit să treacă de semifinala concursului de anul acesta. Liverpool a fost ales drept oraș gazdă în parte datorită „ofertei sale culturale care plasează Ucraina în centrul” evenimentului de anul viitor, a declarat BBC.

Rusia obișnuia să fie un contribuitor financiar semnificativ la producție, dar a fost exclusă din competiție în urma invadării Ucrainei. Organizatorii au declarat pentru BBC News: „EBU se angajează să mențină costurile de participare la Eurovision Song Contest cât mai accesibile posibil. Fiecare radiodifuzor participant plătește o taxă care este calculată în funcție de numărul de țări care concurează în spectacolul din acel an şi de contribuția lor totală la calitatea de membru al EBU. Taxele anuale de membru şi abonamentele sunt calculate în funcție de factori care iau în considerare dimensiunea relativă şi statutul financiar al membrului”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: