Încă trei decese cauzate de coronavirus. Victimele sunt din Cimișlia, Bălți și Călărași
Full Article 2 minutes read

Încă trei decese cauzate de coronavirus. Victimele sunt din Cimișlia, Bălți și Călărași

În Republica Moldova au fost înregistrate trei decese în rândul pacienților infectați cu noul coronavirus, informează Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale într-un comunicat publicat în dimineața de 14 iulie.

x

Deces 650: Bărbat de 64 ani, din raionul Cimișlia. Internat la data de 22 iunie, la Spitalul Clinic Republican. Comorbidități: cardiopatie hipertensivă, insuficiență cardiacă cronică, hipertensiune arterială.

Deces 651: Femeie de 63 ani, din raionul Călărași. Internată la data de 3 iulie, la Spitalul Clinic Republican. Comorbidiăți: hipertensiune arterială, insuficiență cardiacă cronică,  cardiopatie hipertensivă, obezitate, colecistită cronică.

Deces 652: Bărbat de 72 ani, din mun. Bălți. Internat la data de 9 iulie, la Spitalul de Psihiatrie Bălți. Comorbidități: retard mental sever agravat de paralizie infantilă cerebrală, hepatită cronică persistentă, diabet zaharat, pielonefrită cronică.

Până la ora actuală, în Republica Moldova au fost confirmate 19 439 cazuri de infecție cu noul Coronavirus, dintre care 1321 în Transnistria.

Starea de sănătate a persoanelor infectate: 358 stare gravă (dintre 27 care  pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată), 1001 – stare de gravitate medie, ceilalţi pacienţi în stare satisfăcătoare.

Alte 240 persoane au fost tratate şi externate. În total, 13 033  persoane au fost tratate de COVID-19

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: