Încă trei persoane reținute în cauza penală privind finanțarea ilegală a Partidului „ȘOR”
Full Article 2 minutes read

Încă trei persoane reținute în cauza penală privind finanțarea ilegală a Partidului „ȘOR”

Noi percheziții și rețineri în cauza penală privind finanțarea ilegală a Partidului Politic „Șor”. Procuratura Anticorupție a publicat detalii despre perchezițiile efectuate pe 2 septembrie în cauza penală în care sunt investigate acțiunile pretins ilegale de finanțare ilegală a Partidului Politic „Șor”.

Astfel, au fost efectuate patru percheziții, inclusiv la un președinte al unei organizații teritoriale raionale a partidului.

De către organul de urmărire penală al Centrului Național Anticorupție au fost reținute trei persoane pentru un termen de 72 ore.

Persoanelor reținute le este imputată infracțiunea de complicitate la săvârșirea falsificării rapoartelor privind gestiunea financiară a partidului și acceptarea finanțării partidului din partea unui grup criminal organizat, infracțiuni prevăzute la art. 181/2 alin. (1) și alin. (5) din Codul penal.

Totodată, Judecătorului de instrucție i-a fost înaintat demersul privind prelungirea termenului măsurii preventive „arestarea preventivă” în privința învinuitei Tauber Marina cu încă 30 zile, data ședinței de examinare a demersului urmând să fie fixată de instanța de judecată.

Tot pe 2 septembrie, membrii și simpatizanții Partidului „ȘOR” au protestat în fața Președinției și a sediului Procuraturii Anticorupție. Aceștia susțin că acuzațiile incriminate membrilor formațiunii ar fi motivate politic.

***

Amintim că oamenii legii au inițiat în dimineața de 21 iulie percheziții într-un dosar penal pornit pe faptul finanțării ilegale a Partidului „ȘOR”. Potrivit procurorilor, s-a constatat că partidul ar fi acceptat conștient bani de proveniență dubioasă, din partea unei grupări criminale, care erau folosiți în interes de partid, precum onorarii pentru artiști, salarii pentru membri și organizarea de proteste. Partidul „ȘOR” a acuzat guvernarea că ar fi influențat Procuratura Generală să deschidă dosar penal pe faptul „finanțării ilegale” a formațiunii, acuzații respinde de PAS.

Ulterior, deputata Partidului „ȘOR” Marina Tauber a fost privată, la solicitarea procurorului general interimar, de imunitate parlamentară și reținută pentru 72 de ore în izolatorul CNA. Prin decizia magistraților, ea a fost plasată în arest preventiv, fiind acuzată de falsificarea raportului privind gestiunea financiară a partidului pentru semestrul I al anului 2022, în intenția de a ascunde volumul mijloacelor financiare acumulate și volumul mijloacelor utilizate. Potrivit cererii de ridicare a imunității, Tauber este acuzată, de asemenea, că ar fi acceptat cu bună știință finanțarea Partidului Politic „Șor” din partea unui grup criminal organizat.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: