Încă un caz de rujeola, confirmat la o persoană de 47 de ani. Este al patrulea de la începutul anului
Full Article 2 minutes read

Încă un caz de rujeola, confirmat la o persoană de 47 de ani. Este al patrulea de la începutul anului

O persoană în vârstă de 47 de ani, din municipiul Chișinău, a fost conformat pozitiv la rujeola. Potrivit Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP), aceasta ar fi revenit recent dintr-o călătorie în afara țării. Cazul a fost confirmat în rezultatul analizelor efectuate în Laboratorul virusologic al ANSP.

Potrivit sursei citate, boala a început cu febră înaltă și tuse, apoi au apărut erupțiile cutanate. La moment, persoana este spitalizată și primește tratamentul corespunzător.

De la începutul anului curent, în Republica Moldova au fost înregistrate patru cazuri confirmate de rujeolă, dintre care două de import. Potrivit ANSP, între acestea nu există legătură epidemiologică.

***

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, în ultimele luni, se înregistrează o creștere semnificativă a cazurilor de rujeolă în Regiunea Europeană. În România, a fost declarată epidemie de rujeolă din 06 decembrie 2023, în prezent fiind înregistrate 5238 de cazuri confirmate de rujeolă, inclusiv 6 decese.

Rujeola este o infecție virală extrem de contagioasă, care poate duce la complicații grave, precum infecția urechii medii, laringită, bronșită, pneumonie, encefalită, meningoencefalită, panencefalită și chiar deces. O persoană diagnosticată cu rujeolă poate să infecteze alte 18 persoane, cel mai des fiind afectați copiii, dar și maturii nevaccinați.

Tratament specific pentru rujeolă nu există. Specialiștii în sănătate spun, însă, că boala poate fi prevenită prin vaccinare, care este gratuită.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: