Încă un deputat PDM anunță că părăsește formațiunea și aderă la grupul parlamentar Pro Moldova
Full Article 2 minutes read

Încă un deputat PDM anunță că părăsește formațiunea și aderă la grupul parlamentar Pro Moldova

Grupul parlamentar Pro Moldova se mărește. Deputatul Gheorghe Brașovschi a anunțat că părăsește fracțiunea Partidului Democrat din Moldova (PDM). Anunțul a fost făcut vineri, 28 februarie, de către președintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov și a fost confirmată de însuși Gheorghe Brașovschi.

„Acum câteva minute, m-a sunat colegul de fracțiune Gheorghe Brașovschi. Cu lacrimi în ochi, cerându-și scuze, mi-a spus că părăsește fracțiunea și se alătură grupului Candu. Am incercat să-i lămuresc, să-l conving. Am înțeles că totul deja e rezolvat. A plâns el, am plâns și eu! Mare tragedie! Când înțelegi și nu poți face nimic!”, a scris Dumitru Diacov pe pagina sa de Facebook.

La rândul său, Gheorghe Brașovschi a scris pe pagina sa de Facebook că decizia de a părăsit PDM este grea, dar asumată.

„Din păcate, în prezent, nu mai am o susţinere necesară în cadrul partidului pentru a continua să muncesc în această direcţie. Pentru a putea realiza, în continuare, angajamentele asumate faţă de cetăţeni, am decis să mă alătur colegilor mei din grupul parlamentar PRO MOLDOVA, condus de Andrian Candu. Am toată încrederea că împreună vom putea continua proiectele concrete pentru un viitor european al ţării noastre”, a menționat Brașovschi.

Dragi Prieteni,Ultimele evoluţii în Partidul Democrat din Moldova m-au determinat să iau o decizie foarte grea, dar…

Geplaatst door Gheorghe Brasovschi op Vrijdag 28 februari 2020

Amintim că Gheorghe Brașovschi a ajuns în parlament după ce a câștigat alegerile din 24 februarie 2019 din circumscripţia uninominală nr. 12 – Sȋngerei. În prezent, face parte din Comisia parlamentară agricultură și industrie alimentară.

Precizăm că joi, 27 februarie, în cadrul ședinței plenare a parlamentului, mai în glumă, mai în serios, președintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov, a menționat că nu exclude că și alți parlamentari le vor urma exemplul celor șase deputați care au părăsit rândurile PDM și au înființat grupul parlamentar Pro Moldova.

„Dacă o să lucreze bine fracțiunea ȘOR, eu sunt sigur că vor mai pleca câțiva deputați”, a menționat Diacov.

În data de 19 februaie, 6 deputați ai PDM au anunțat că părăsesc formațiunea și fracțiunea parlamentară.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: