Încă un fost candidat la funcția de procuror general amenință Ministerul Justiției cu judecata
Full Article 2 minutes read

Încă un fost candidat la funcția de procuror general amenință Ministerul Justiției cu judecata

Fostul candidat la șefia Procuraturii Generale, Serghei Perju, cere suspendarea și anularea hotărârii luată de comisia care a defășurat concursul pentru această funcție. Avocatul  susține că evaluarea a fost viciată și ilegală, așa că a înaintat contestații către Ministerul Justiției și către Consiliul Superior al Procurorilor (CSP), relatează Ziarul de Gardă, astăzi, 27 noiembrie. Pentru că nu a primit un răspuns din partea autorităților, acesta declară că ia în calcul să se adreseze în instanța de judecată.

„Consider că alegerea procurorului general al Republicii Moldova este un proces care implică transparență, obiectivitate, imparțialitate și legalitate, astfel încât să conducă în mod real la clădirea unui sistem judiciar independent, eficient, european, principii care sunt grav incălcate în cazul de față”, a argumentat avocatul Serghei Perju.

În contestația depusă la Ministerul Justiției, acesta menționează că acest concurs a fost lipsit de transparență, iar în spațiul public au apărut dovezi care pun la îndoială integritatea unora dintre candidați.

Amintim că ieri, 26 noiembrie, a devenit cunoscută informația că un alt candidat la funcția de procoruror general, Eduard Bulat, a constestat rezultatul concursului privind selectarea celei mai potrivite persoane la funcția de procuror general. Acesta a înaintat Ministerului Justiției o cerere de chemare în judecată, invocând că acest concurs nu a fost legal.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: