Încă un medic s-a stins din viață în urma infecției cu COVID-19
Full Article 2 minutes read

Încă un medic s-a stins din viață în urma infecției cu COVID-19

Încă un medic s-a stins din viață în urma infecției cu COVID-19. Este vorba despre chirurgul Stelian Candîba, în vârstă de 66 de ani, care activa la Spitalului Clinic „Sfânta Treime” din capitală.

Acesta a fost internat la data de 18 mai, la Spitalul Clinic Republican.

Este al 15-lea lucrător medical din Republica Moldova care a murit în urma infecției cu noul tip de coronavirus.

Din 27 martie până în prezent, au decedat, un medic infecționist din Găgăuzia, un medic ce activa la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie, un medic stomatolog, o asistentă medicală ce activa în cadrul Serviciului de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească din Chișinău, o angajată a Substației Medicale Urgente din Soroca, un medic radiolog din Chișinău, o asistentă medicală de la Spitalul Raional Fălești, şeful secţiei chirurgie a SR Orhei, un medic traumatolog din cadrul Spitalului Raional Fălești, o felceră din cadrul Substaţiei AMU Căuşeni, un chirurg oncolog din Tiraspol, o asistentă medicală din cadrul secției de anestezie și terapie intensivă a Spitalului Raional Cahul, un chirurg din Ceadîr-Lunga și un chirurg edoscopist din cadrul Spitalului clinic municipal nr. 1 din Chișinău.

Potrivit datelor Ministerului Sănătății, de la izbucnirea focarului de coronavirus de tip nou, în Republica Moldova s-au infectat 1520 de lucrători medicali.

În total, 7305 de persoane din țara noastră au fost testate pozitiv cu COVID-19. Dintre acestea, 3884 s-au vindecat, iar 267 au decedat.
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: