Incendiu într-un spital din capitala României. Patru pacienți cu COVID au murit (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

Incendiu într-un spital din capitala României. Patru pacienți cu COVID au murit (VIDEO)

Patru pacienți au murit într-un incendiu izbucnit în dimineața de 29 ianuarie, în jurul orei 5, la Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș” din București, informează dw.ro.

Trei dintre victime au fost găsite carbonizate. În cazul celei de-a patra, tentativele de resuscitare au eșuat.

Peste o sută de pacienți au fost evacuați și transferați în alte pavilioane ale spitalului sau trimiși la alte spitale din Capitală (Floreasca, Universitar, Sf. Ioan și Pantelimon.). Au fost mobilizați 100 de medici și asistenți suplimentari pentru a interveni.

Pacienții aveau forme medii și severe de COVID și primeau oxigen, a precizat fostul manager al spitalului, Adrian Streinu-Cercel. Nici unul dintre cei evacuați nu au suferit arsuri, dar starea lor se poate agrava din cauza întreruperii tratamentului.

Cauza incendiului nu este deocamdată cunoscută. Pompierii spun că parterul ardea cu flacără și fum puternic pe o suprafață de circa 100 de metri pătrați. Au fost afectate patru saloane în care se afla foarte multă aparatură și oxigen concentrat pentru pacienții tratați pentru infecția cu virusul corona.

Este vorba despre pavilionul 5 al spitalului, o clădire construită în anul 1956 și modernizată. Cea mai recentă linie de oxigen a fost montată în noiembrie. Ferestrele saloanelor de la parter sunt sparte și arse.

În urma incendiului de anul trecut de la Piatra Neamț, spitalul Matei Balș a fost inspectat de echipe mixte de la Departamentului pentru Situații de Urgență și a Direcției de Sănătate Publică.

În noaptea de 14 noiembrie, în urma incendiului produs într-un salon ATI al spitalului din Piatra Neamț, 10 pacienți, internați în stare critică și infectați cu Sars-Cov 2, și-au pierdut viața. Câteva zile mai târziu, alți 5 pacienți, scoși din flăcări și fum, au murit. Procurorii anchetează incendiul și au deschis un dosar penal in rem pentru ucidere din culpă.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: