Incendiul de la Centrul NATO. Primele estimări ale pagubelor înregistrate
Full Article 2 minutes read

Incendiul de la Centrul NATO. Primele estimări ale pagubelor înregistrate

Noi detalii în cazul incendiului, din seara zilei de 8 februarie, care a avut loc pe teritoriul Universității de Stat din Moldova (USM). Arderea a avut loc la Centrul de informare NATO, care se află pe teritoriul USM. Au ars două uși ale Centrului. Cauza arderii încă se stabilește. Reprezentanții Universității cred că „în mod intenționat a fost incendiată clădirea”. Totodată au dat asigurări că procesul de studii nu a fost afectat. 

Reprezentanții USM au declarat că „în mod intenționat a fost incendiată o clădire a Universității de Stat din Moldova”. Clădirea ar fi fost incendiată, potrivit Universității, la ora 18:45.

Din fericire, nicio persoană aflată în acel moment pe teritoriul universității nu a avut de suferit. (…) Universitatea de Stat din Moldova rămâne să funcționeze în continuare în regim normal!”, se arată într-o declarație a Universității de pe rețelele de socializare.

Purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență Liliana Pușcașu a spus pentru NewsMaker că au ars două uși, la intrare în Centrul NATO. La fața locului au intervenit două echipaje de pompieri. Apelul la 112 a fost la ora 18:57, iar incendiul a fost lichidat la ora 19:08. Cauza arderii se stabilește.

Directorul executiv al Centrului de Informare și Documentare privind NATO din Republica Moldova, Ion Tăbârță, a declarat pentru NewsMaker că „daunele nu sunt majore”.

„A fost un incendiu, poliția elucidează cazul. Nu a avut nimeni de suferit. Daunele nu sunt majore. Ulterior noi vom publica un comentariu, deocamdată mai multe comentarii nu putem face”, a comunicat Tăbârță.

În seara zilei de 8 februarie, pompierii au fost alertați să intervină la lichidarea unui incendiu de pe teritoriul USM. Se menționat că flăcările au cuprins ușa unui birou.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: