Incendiul de la Portul Giurgiulești: Pompierii continuă asigurarea pazei antiincendiare
Full Article 2 minutes read

Incendiul de la Portul Giurgiulești: Pompierii continuă asigurarea pazei antiincendiare

Inspectoratului General pentru Situații de Urgență continuă asigurarea pazei antiincendiare în urma prăbușirii pe 16 ianuarie pe teritoriul Portului Internațional Liber Giurgiulești a unui rezervor cu încărcătură de peste 1000 tone de granule de șrot de floarea soarelui.

În ultimele 24 de ore de către echipele de salvatori și pompieri din sudul țării au fost efectuate lucrări de stingere a incendiului, precum și de evacuare a unor părți componente din rezervorul prăbușit pentru a avea acces către incendiu.

Concomitent au fost efectuate lucrări de răcire a unui alt rezervor din apropiere, numărul 2, cu scopul de a preveni o eventuală situație de risc.

În continuare la fața locului activează un post de salvatori și pompieri pentru asigurarea securității antiincendiare, dar și desfășurarea lucrărilor de stingere.

Amintim că în dimineața zilei de 16 ianuarie 2023 angajații IGSU din sudul țării au intervenit pentru a lichida un incendiu produs în urma prăbușirii unui rezervor de păstrare a granulelor de șrot de floarea soarelui.

Întreprinderea „Trans-Oil Moldova” a informat că incendiul din Portul Giurgiulești s-ar fi produs din cauza unei pene de curent. Totodată, Agenția de Mediu susține că probele de aer atmosferic colectate corespund cerințelor și se află în limitele stabilite.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: