Trans-Oil a dezvăluit cauza incediului produs în Portul Giurgiulești, unde un rezervor cu peste 1000 de tone de cereale a luat foc și s-a prăbușit
Full Article 2 minutes read

Trans-Oil a dezvăluit cauza incediului produs în Portul Giurgiulești, unde un rezervor cu peste 1000 de tone de cereale a luat foc și s-a prăbușit

Întreprinderea „Trans-Oil Moldova” informează că incendiul din Portul Giurgiulești s-ar fi produs din cauza unei pene de curent. Totodată, Agenția de Mediu susține că probele de aer atmosferic colectate corespund cerințelor și se află în limitele stabilite. De asemenea, IGSU aduce la cunoștință că la moment pompierii desfășoară misiunea de stingere. 

Trans-Oil Moldova informează că incendiul produs la silozul numărul 6 al elevatorului de păstrare a șrotului al uzinei de ulei „Danube Oil Company” din Portul Giurgiulești s-ar fi produs din cauza unei scânteie, care ar fi cauzată de problemă tehnică.

„Nu au fost cauzate daune pentru infrastructura adiacentă silozului numărul 6 – nu este blocat accesul către calea ferată, nu este blocat accesul către uzina de ulei Danube Oil Company. Prin incendiu a fost afectat doar silozul numărul 6 al elevatorului de păstrare a șrotului”, informează interprinderea.

Astfel, activitatea operațională a uzinei Danube Oil Company nu este afectată.

„Danube Oil Company activează în regim normal de lucru și livrează șrot prin capacitățile de păstrare a șrotului din Portul Giurgiulești, depozitul de păstrare a șrotului de 4000 tone al Trans Cargo Terminal”, au precizat reprezentanții întreprinderii.

Totodată, Agenția de Mediu aduce la cunoștință că pe 9 ianuarie reprezentanții laboratorului s-au deplasat la fața locului și au prelevat mai multe probe de aer în zona incendiului izbucnit în rezervoarele de păstrare a peleților din coaja de semințe din floarea soarelui.

„Evaluarea conformității a demonstrate că valorile obținute a parametrilor investigați în probele de aer atmosferic colectate corespund cerințelor și se află în limitele stabilite”, susține Agenția Mediului.

De asemenea, reprezentanții instituției dezmint informațiile potrivit cărora Ministra Mediului ar fi fost prezentă la locul faptei.

„Condamnăm categoric zvonurile lansate intenționat de către unele persoane în vederea dezinformării populației”, au adăugat ei.

Angajații IGSU desfășoară în continuare misiunea de stingere, după ce incendiul a fost localizat de pompieri la ora 12:00. La moment nu există pericol de răspândire.

Amintim că în dimineața zilei de 16 ianuarie 2023 angajații IGSU din sudul țării au intervenit pentru a lichida un incendiu produs în urma prăbușirii unui rezervor de păstrare a granulelor de șrot de floarea soarelui.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: