Începând de săptămâna viitoare, în Republica Moldova va începe campania de vaccinare
Full Article 2 minutes read

Începând de săptămâna viitoare, în Republica Moldova va începe campania de vaccinare

Începând de săptămâna viitoare, în Republica Moldova va fi demarată campania de vaccinare cu vaccinul AstraZeneca. Acesta a fost  oferit cu titlu gratuit de către România. Primii vor fi vaccinați lucrătorii medicali din prima linie în lupta cu COVID-19.

Ieri, în Republica Moldova a fost adus primul lot de vaccinuri anti-Covid. Este vorba despre o donație de 21 600 de doze de ser produs de AstraZeneca. Ajutorul umanitar a fost oferit de București și transportat la Chișinău cu o aeronavă SMURD.

Aceasta este primul lot din cele 200 000 de doze promise anterior de către președintele României Klaus Iohannis.

Tot ieri, platforma COVAX a confirmat că un lot de 14 400 doze de vaccin AstraZeneca vor ajunge la Chișinău în perioada 28 februarie – 3 martie.

De asemenea, pe 26 februarie, reprezentanții Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (AMDM) au anunțat că a fost luată decizia de autorizare a trei vaccinuri anti-COVID: Pfizer/BioNTech, AstraZeneca și Sputnik V.

În total, vor fi 3 etape de vaccinare, în funcție de disponibilitate vaccinului în Republica Moldova. La prima etapă vor fi vaccinați lucrătorii din instituțiile medico-sanitare, personalul din cadrul secțiilor de reanimare și terapie intensivă, personalul din cadrul secțiilor spitalicești cu specific de Covid-19.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: