Vin vaccinurile în Moldova! Primul lot de 14 400 de doze, așteptat săptămâna viitoare
Full Article 2 minutes read

Vin vaccinurile în Moldova! Primul lot de 14 400 de doze, așteptat săptămâna viitoare

Primul lot de vaccinuri împotriva COVID-19 vor ajunge în Republica Moldova săptămâna viitoare. Informația a fost confirmată de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, care a precizat că este vorba despre 14.400 doze de vaccin AstraZeneca.

„Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a primit astăzi, o notificare de la platforma COVAX, prin care a fost confirmată livrarea primului lot de vaccinuri împotriva COVID-19 pentru Republica Moldova. În perioada 28 februarie – 3 martie, în țară urmează să ajungă 14.400 doze de vaccin AstraZeneca (producător Coreea de Sud)”, se arată în comunicatul MSMPS.

Amintim că, anterior, autoritățile susțineau că primele doze de vaccin urmau să ajungă în Moldova până la sfârșitul lui ianuarie, lucru care nu s-a întâmplat.

În total, vor fi 3 etape de vaccinare, în funcție de disponibilitate vaccinului în Republica Moldova.

La prima etapă vor fi vaccinați lucrătorii din instituțiile medico-sanitare, personalul din cadrul secțiilor de reanimare și terapie intensivă, personalul din cadrul secțiilor spitalicești cu specific de Covid-19.

Pe 24 februarie, guvernul României a anunțat că va oferi Moldovei 20 de mii de doze de vaccin, ceea ce constituie prima tranșă din cele 200 000 de doze de vaccin promise de președintele Klaus Iohanis.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: