Peste 60 de pacienți ai Spitalului de Psihiatrie din Codru s-au baricadat în saloane și au dat foc la saltele. Precizările poliției
Full Article 2 minutes read

Peste 60 de pacienți ai Spitalului de Psihiatrie din Codru s-au baricadat în saloane și au dat foc la saltele. Precizările poliției

62 de pacienți ai Spitalului Clinic de Psihiatrie din orășelul Codru s-au baricadat în saloane și au dat foc la saltele. Incidentul s-a produs în dimineața de 27 octombrie, în jurul orei 4:00. La fața locului au intervenit pompierii, dar și brigada de poliție cu destinație specială „Fulger”.

Potrivit ofițerului de presă al poliției mun. Chișinău Natalia Stați, IP Centru a fost sesizat în jurul orei 04:00 precum că pe str. Costiujeni, Spitalul Clinic de Psihiatrie, pacienții s-au baricadat și au provocat un incendiu.

La fața locului s-a deplasat grupa operativă, procurorul de sector, dar și pompierii. În cadrul documentării, oamii legii au stabilit că 62 de pacienți s-au baricadat în instituția medicală și au dat foc unor saltele.

În urma intervenției prompte a forțelor de ordine, pacienții au fost evacuați. Pompierii au lichidat incendiul. Din primele informații, nicio persoană nu a avut de suferit.

Potrivit surselor NM, pacienții au recurs la acest gest din cauza nemulțumirii față de condițiile din instituția medicală.

UPDATE (9:40) Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), 7 echipaje de pompieri au intervenit pentru stingere. Aceștia au stabilit că arderea s-a produs într-o încăpere de la etajul 2 al clădirii spitalului. Pompierii au asigurat paza antiincendiară și suportul necesar instituțiilor implicate. Arderea a fost lichidată la ora 08:18. În urma incendiului victime nu au fost raportate.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: