Indemnizația unică oferită la nașterea copilului va fi majorată din 1 ianuarie
Full Article 2 minutes read

Indemnizația unică oferită la nașterea copilului va fi majorată din 1 ianuarie

Pe 28 decembrie, la ședința Guvernului, va fi aprobată majorarea indemnizației unice oferite la nașterea copilului – cu 864 de lei. Anunțul a fost făcut de premierul Natalia Gavrilița. Oficialul a menționat că de la 1 ianuarie 2023, indemnizația va constitui 10 932 de lei.

„Miercuri, la ședința Guvernului, vom aproba creșterea indemnizației unice oferite la nașterea copilului cu 864 de lei, de la 1 ianuarie 2023”, a anunțat Gavrilița, pe Facebook.

Premierul mai spune că anul acesta, autoritățile au depus eforturile ca să vină cu mai mult sprijin financiar și o serie de facilități pentru familiile cu copii.

„Pentru prima dată, am introdus o alocație lunară, de 1000 de lei, pentru toți copiii cu vârsta sub 2 ani, acordată indiferent de statutul părinților. Totodată, am introdus o nouă opțiune de a primi indemnizația de îngrijire a copilului, cu o perioadă de timp mai scurtă, dar mai consistentă (circa 90% din salariu)”, susține Gavrilița.

Prim-ministra mai spune că a fost extinsă și perioada în care tații își pot lua concediul de paternitate, de la 56 de zile la 1 an.

„O altă inițiativă importantă, recent votată în Parlament, este că de la 1 martie 2023, femeile care muncesc în perioada concediului de maternitate vor putea primi și salariu și indemnizația de maternitate”, a conchis premierul.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: