India a înregistrat cel mai mare bilanț zilnic de victime de coronavirus de la începutul pandemiei
Full Article 2 minutes read

India a înregistrat cel mai mare bilanț zilnic de victime de coronavirus de la începutul pandemiei

India a înregistrat cel mai ridicat bilanț zilnic de victime de coronavirus de la începutul pandemiei, la o zi după ce a devenit prima țară la nivel mondial care a anunțat peste 400 000 de cazuri noi într-o singură zi, informează Digi24 cu referire la BBC. Ministerul Sănătății a anunțat că 3689 de oameni au murit în ultimele 24 de ore.

Premierul Narendra Modi s-a întâlnit duminică dimineață cu ministrul Sănătății pentru a discuta despre criza sanitară. Spitalele sunt copleșite de numărul mare de pacienți și se atestă o lipsă de paturi și rezerve de oxigen. Totodată, morgile și crematoriile au devenit neîncăpătoare din cauza numărului mare de victime.

Sursa citată mai notează că India se confruntă cu o criză a vaccinurilor, deși este unul dintre cei mai mari producători mondiali de seruri anti-COVID-19. În acest sens, India a interzis temporar exporturile de vaccin AstraZeneca pentru a satisface cererea internă.

Aceeași sursă scrie că guvernul indian ezită să instaureze carantina la nivel național, pas considerat de premier „o soluție de ultimă instanță”. Expertul american în boli infecțioase Anthony Faucci a declarat sâmbătă că o carantină imediat de câteva săptămâni ar putea opri lanțul transmisiei bolii în India.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: