India ajuns la 200 de mii de morți din cauza coronavirusului. Miercuri au fost 360 de mii de cazuri noi
Full Article 2 minutes read

India ajuns la 200 de mii de morți din cauza coronavirusului. Miercuri au fost 360 de mii de cazuri noi

India a atins bilanțul de 200 de mii de decese provocate de coronavirus, scrie BBC pe 29 aprilie. Presiunea pe spitale este enormă, fiind înregistrate câte cel puțin 300 de mii de cazuri de infectări zilnice în ultima săptămână. Miercuri, peste 360 de mii de locuitori ai Indiei au fost confirmați cu COVID-19.

Rezervele de oxigen nu foarte mici, iar pentru unii oameni singura opțiune rămâne piața neagră. Crematoriile din India lucrează non-stop. În total, peste 17.9 mln de infectări au fost confirmate oficial. Numărul real ar putea fi cu mult mai mare, estimează autoritățile.

Mai multe state au anunțat că vor ajuta India în lupta cu pandemia: Marea Britanie, Rusia, Noua Zeelandă și Franța vor livra echipamente medicale. Chiar și China și Pakistan au anunțat că vor lăsa la o parte tensiunile politice și vor ajuta. Joi, SUA vor începe livrarea echipamentelor medicale în valoare de $100 mln, iar companii americane private vor dona rezerve de oxigen, echipamente și medicamente pentru spitalele din India.

Chiar și așa, ajutoarele sunt insuficiente pentru a învinge pandemia într-o țară cu o populație de 1,3 miliarde de oameni.

Doar 10% din populația Indiei a primit cel puțin o doză de vaccin anti-Covid.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: