„Inducea o neînțelegere”. CSE a abrogat un compartiment care se referea la condițiile de intrare în țară
Full Article 1 minutes read

„Inducea o neînțelegere”. CSE a abrogat un compartiment care se referea la condițiile de intrare în țară

Comisia Situații Excepționale a abrogat un compartiment care se referea la condițiile de intrare în Republica Moldova. Despre acest lucru a anunțat premierul interimar, Aureliu Ciocoi, astăzi, 8 aprilie.

„A fost abrogat un compartiment din anexa numărul unu, compartiment care se referea la domeniul de competență al Inspectoratului General de Poliție de Frontieră. Acest compartiment inducea o neînțelegere la capitolul intrării în țară a cetățenilor Republicii Moldova, lucru care prevedea în mod exclusiv prezentarea testului negativ la COVID-19. Acest lucru a fost abrogat”, a declarat Ciocoi.

Acesta a spus că „rămâne în vigoare hotărârea nr. 51 a Comisiei Naționale Extraordinare în Sănătate Publică, care prevede foarte clar regula de intrare țară”.

„În situația în care nu are testul negativ la COVID-19, cetățeanul completează fișa epidemiologică și se obligă să se autoizoleze timp de 14 zile. Dacă la a 10 zi, testul este negativ, atunci poate întrerupe perioada de carantină”, a precizat Ciocoi.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: