Interpretul de muzică populară Anatol Latîșev s-a stins din viață
Full Article 2 minutes read

Interpretul de muzică populară Anatol Latîșev s-a stins din viață

Interpretul de muzică populară, Anatol Latîșev, s-a stins din viață. Anunțul a fost făcut în data de 5 august de șeful Secției Cultură a Consiliului Raional Sîngerei, Valeriu Rusu. Artistul avea 63 de ani. 

Interpretul, colegul şi prietenul Anatol Latîșev a plecat dintre noi… Am pierdut încă un mare talent şi un om deosebit, care, prin cîntecele sale, s-a afirmat drept unul dintre cei mai rezistenți oameni de cultură în Republica Moldova. Suntem cu gândul la dânsul şi îl vedem drept un artist împlinit, un om care a contribuit major la formarea şi îmbogăţirea noastră spirituală. (…) Transmit sincere condoleanţe familiei, prietenilor şi colegilor lui Anatol Latîșev, care trec prin momente grele acum. Dumnezeu să-l odihnească!”, a scris Valeriu Rus pe pagina sa de Facebook.

Motivul decesului artistului nu se cunoaște deocamdată.

Anatol Latîșev s-a născut în satul Dobrogea Nouă, raionul Sîngerei, la 23 martie 1961. Acesta a făcut zece clase în satul natal, apoi la Dubăsari, regiunea transnistreană, şcoala muzicală – acordeon. A urmat apoi Colegiul de Muzică „Ştefan Neaga” din Chişinău.

Anatol Latîșev a fost membru al Uniunii Muzicienilor din Moldova. La iniţiativa sa s-a interzis playbackul în Palatul Naţional din Chişinău.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: