Interviu NM: Care este poziția ambasadorului Ucrainei Marko Șevcenko față de neutralitatea Republicii Moldova?
Full Article 2 minutes read

Interviu NM: Care este poziția ambasadorului Ucrainei Marko Șevcenko față de neutralitatea Republicii Moldova?

Ucraina respectă neutralitatea Republicii Moldova și este gata să o susțină. În condițiile actuale, pentru autoritățile Republicii Moldova aceasta este, probabil, unica „cale posibilă” pe care o pot urma. Declarațiile aparțin ambasadorului Ucrainei în Moldova Marko Șevcenko, într-un interviu NM.

„Singurul lucru, este important să distingem întotdeauna foarte clar unde se termină neutralitatea și unde începe ajutorul inamicului. Țara agresor care face obiectul unor sancțiuni internaționale severe, are o mare dorință de a folosi platforme neutre pentru, de exemplu, retragerea sau eludarea sancțiunilor impuse acesteia. Vorbim de fluxuri financiare, de contrabandă cu produse sau materiale critice pentru aceasta, deplasări ale cetățenilor sub sancțiuni și folosirea de documente false. Și ne amintim de sabotorii ruși Petrov și Bashirov. Unul dintre ei a folosit un pașaport moldovenesc fals pe numele lui Nicolae Popa. Ne amintim povestea Landromatului. Adică aici sunt legături bine stabilite, oameni, agenți economici care au participat la toate acestea”, a spus ambasadorul.

Totodată, Marco Șevcenco a confirmat că știe despre faptul că liderii informali de la Tiraspol Vadim Krasnoselski și Victor Gușan dețin cetățenia Ucrainei, însă nu cunoaște când au primit-o/

„Am auzit despre asta, nu știu despre ani. Dar am auzit că au cetățenie, da. Știți că politica pe timp de pace este diferită de politica pe timp de război. Nu sunt pregătit să spun dacă au obținut aceste pașapoarte legal sau ilegal, dacă sunt reale sau false. Cred că după victorie va trebui să vorbim și despre acest subiect”, a precizat ambasadorul.

Interviul integral cu ambasadorul Ucrainei în Republica Moldova îl puteți citi AICI.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: