Întreprinderea „Bucuria”, amendată cu peste 1,8 mln lei pentru copierea ambalajelor unor produse de cofetărie străine
Full Article 2 minutes read

Întreprinderea „Bucuria”, amendată cu peste 1,8 mln lei pentru copierea ambalajelor unor produse de cofetărie străine

„Bucuria”, unul dintre cei mai mari producători de dulciuri din Republica Moldova, a fost sancționat cu peste 1,8 milioane de lei de Consiliul Concurenței. Se întâmplă după ce s-a constatat că întreprinderea a copiat ilegal ambalajele unor produse de cofetărie străine. Precizările au fost făcute de Consiliul Concurenței într-un comunicat din 17 iunie. 

În 2022, o întreprindere străină care fabrică produse de cofetărie și importatorul oficial al acestora în Republica Moldova au depus o plângere împotriva „Bucuria” la Consiliul Concurenței. În plângere se invoca faptul că „Bucuria” utilizează în ambalajul produselor sale de cofetărie „MU” și „Parkur” forme și game cromatice asemănătoare cu cele ale produselor reclamanților.

Pe caz a fost demarată o investigație, în urma căreia s-a constat încălcarea articolului 19 din Legea concurenței de către „Bucuria”, care interzice orice acțiuni sau fapte de natură să creeze o confuzie cu întreprinderea, produsele sau activitatea economică a unui concurent.

Astfel, Consiliul Concurenței a decis să sancționeze întreprinderea cu peste 1,8 milioane de lei pentru copierea ilegală a ambalajelor produselor ce aparțin unei firme concurente. De asemenea, potrivit deciziei adoptate, întreprinderii „Bucuria” i s-a prescris să înceteze acțiunile de concurență neloială constatate și să retragă de pe piață produsele de cofetărie „MU” și „Parkur”.

Decizia poate fi contestată în termen de 30 de zile, în instanța de judecată specializată.

***

Precizăm că un pachet de 66,46% de acțiuni de la „Bucuria” a fost vândut în septembrie 2019, în cadrul unei tranzacții înregistrate în afara pieței reglementate sau MTF. Pachetul majoritar de acțiuni a fost vândut la prețul de 24,47 milioane de lei, scrie MoldStreet. Cine este cumpărătorul pachetului nu s-a anunţat. Totuși, pachetul de 66,46% din capitalul „Bucuria”, coincide ca mărime cu cel deţinut de compania rusească Trade House Valday, la care unic acţionar este afaceristul Evghenii Tryakin.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: