Investigație ZdG: Fabrica de clone „Ilan Șor pentru popor” și sutele de trolli care-i lustruiesc imaginea
Full Article 2 minutes read

Investigație ZdG: Fabrica de clone „Ilan Șor pentru popor” și sutele de trolli care-i lustruiesc imaginea

Cel puțin 21 de pagini și peste 100 de profiluri false de facebook îi lustruiesc zilnic imaginea deputatului fugar Ilan Șor, liderul Partidului Șor. Numeroase pagini create în Asia au primit, peste noapte, denumiri și fotografii noi, purtând acum numele și imaginea lui Ilan Șor sau a partidului și televiziunilor acestuia. Cu mii de euro pompate în postări sponsorizate și cu aportul celor peste 100 de postaci, care comentează, dau like-uri și-i distribuie postările, Ilan Șor capătă în mediul virtual imaginea unui „politician tânăr, iubit de cetățeni, bun manager, om de echipă, căruia îi pasă de popor și de oamenii săraci”, scrie ZdG.

Pe lângă faptul că sunt sponsorizate cu mii de euro, ceea ce le face vizibile unui număr foarte mare de oameni, postările de pe paginile „Ilan Șor pentru popor” și „Ilan Shor pentru Moldova” beneficiază și de „sprijinul” a sute de profiluri false, așa-numitor trolli sau postaci.

ZdG a identificat cel puțin 130 astfel de profiluri false, toate create începând cu luna septembrie 2022, atunci când Partidul Șor a demarat și acțiunile de protest din centrul Chișinăului. Numărul acestor profiluri false, însă, poate fi mult mai mare, deoarece noi am analizat doar câteva postări la care acești trolli au comentat.

Citește mai departe pe ZdG.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: