Ion Ceban a propus ca stațiile de așteptare din municipiul Chișinău să fi oferite în gestiune unor companii private
Full Article 1 minutes read

Ion Ceban a propus ca stațiile de așteptare din municipiul Chișinău să fi oferite în gestiune unor companii private

Stațiile de așteptare din municipiul Chișinău ar putea oferite în gestiune unor companii private. Potrivit primarului Ion Ceban, agenții economici ar urma să le repare și să le modernizeze, iar în schimb, să beneficieze de dreptul de a amplasa publicitate în spațiile respective.

„Am solicitat viceprimarilor de ramură să analizeze posibilitatea juridică de a oferi stațiile în gestiunea companiilor pentru ca acestea să fie reparate, modernizate, iluminate și menținute pe o perioadă de timp cu posibilitatea de amplasare a publicității. Ridicarea construcțiilor, privatizarea sau arendarea acestora va fi interzisă din start. Am solicitat de la responsabili elaborarea unui concept de intervenție în cazul acestor stații de așteptare”, a anunțat Ion Ceban.

În total, pe teritoriul Chișinău împreună cu suburbiile, sunt amplasate circa 700 de stații de așteptare. 300 din acestea sunt gestionate de Epamedia, conform contractului semnat în anul 2007, iar circa 400 de stații continuă să se afle în gestiunea municipalității. Unele dintre acestea au fost reparate pe parcursul anului trecut.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: