Ion Ceban nu a fost inclus în lista blocului electoral PCRM-PSRM. Igor Dodon a explicat de ce
Full Article 2 minutes read

Ion Ceban nu a fost inclus în lista blocului electoral PCRM-PSRM. Igor Dodon a explicat de ce

Primarul municipiului Chișinău Ion Ceban nu a fost inclus în lista candidaților la funcția de deputat elaborată de blocul format din Partidul Socialiștilor (PSRM) și cel al Partidului Comuniștilor (PCRM). Informația a fost confirmată de către liderul socialiștilor Igor Dodon, pe 13 mai, la postul de televiziune Prime. Dodon s-a arătat convins de faptul că Ceban ar fi adus avantaje blocului, însă acest lucru „nu ar fi corect față de chișinăuieni”.

Igor Dodon a amintit că Ion Ceban este „membru al echipei” și că PSRM l-a promovat la funcția de primar al capitalei: „Dacă vă aduceți aminte, eu l-am prezentat, am lucrat, i-am asigurat victoria, împreună cu chișinăuienii care l-au susținut. Rating-ul lui Ion Ceban este în creștere și mă bucur. Evident că dacă l-am fi inclus în listă, ar fi fost un plus pentru bloc. Dar a fost ales primar general nu pentru a face campanie electorală ca să meargă pe liste în parlament. A fost votat ca să facă regulă în oraș”, a explicat Dodon.

Liderul socialiștilor a mai spus că îl consideră pe Ceban cel mai bun primar din ultimii 15 ani și acesta nu ar trebui să dezamăgească locuitorii capitalei.

„L-am fi putut lua pe listă în primii 3-4. Și ar fi fost de acord dacă i-am fi propus. Dar eu cred că nu trebuie să facem asta. (…) Să le spui chișinăuienilor: „La revedere, eu mă duc să fac campanie electorală ca să fiu deputat?””, s-a întrebat retoric Dodon și a adăugat că Ceban trebuie „să se ocupe de problemele Chișinăului”.

La întrebarea moderatorului despre ce părere are însuși Ceban și dacă este de acord cu această decizie, Dodon l-a sfătuit să îl întrebe chiar pe edil.

***

Amintim că, pe 12 mai, Dodon și Voronin au semnat acordul de crearea a blocului electoral PCRM-PSRM pentru participarea în cadrul alegerilor parlamentare. Comuniștii și socialiștii au declarat că și-au unit forțele din cauza „pericolului asupra suveranității Moldovei”. Pe 13 mai, CEC a înregistrat blocul electoral „Comuniștii și socialiștii”, în fruntea căruia va fi Vladimir Voronin. Iar Igor Dodon a prezentat simbolul formațiunii: o stea în interiorul căreia este o seceră și un ciocan.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: