Ion Ceban, politicianul în care moldovenii au cea mai mare încredere? Sondaj WatchDog
Full Article 2 minutes read

Ion Ceban, politicianul în care moldovenii au cea mai mare încredere? Sondaj WatchDog

Ion Ceban, Maia Sandu, Igor Dodon, Vladimir Voronin și Ilan Șor sunt politicienii care se bucură de cea mai mare încredere în rândul moldovenilor. Cel puțin asta arată datele sondajului prezentat pe 3 februarie de comunitatea WatchDog.MD. Totuși, nivelul de încredere în aceste personalități diferă în funcție de felul cum este adresată întrebarea: într-un clasament este lider președinta țării, iar în altul – primarul municipiului Chișinău.

La întrebarea deschisă despre cine este liderul în care au cea mai mare încredere, adică nu au fost variante de răspuns, circa 57 la sută din respondenți nu au putut numi niciun lider politic. Astfel, dintre participanții la sondaj rămași, 23,8% au ales-o pe Maia Sandu.

Șefa statului a fost urmată, la mare distanță, de ex-președintele Igor Dodon cu 6,9% și Ilan Șor cu 3,5%.

Ion Ceban, politicianul în care moldovenii au cea mai mare încredere? Sondaj WatchDog

Datele arată un rezultat diferit atunci când cetățenii au fost rugați să dea apreciere într-un spectru mai larg al capitolului „încredere”.

Astfel, de această dată, lider al clasamentului s-a dovedit a fi primarul capitalei Ion Ceban. Au încredere în edil 41,5% dintre respondenți. La fel, edilul are cel mai mic rating negativ – 52,5%.

Datele sondajului arată că președinta Maia Sandu este pe locul doi, circa 38,6% au încredere, iar anti-ratingul este de 59%.

Pe locul 3 s-a clasat ex-președintele Igor Dodon, urmat de președintele Partidului Comuniștilor Vladimir Voronin și liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor.

Ion Ceban, politicianul în care moldovenii au cea mai mare încredere? Sondaj WatchDog

Menționăm că sondajul a fost realizat în perioada 17-26 ianuarie, pe un eșantion de 1001 persoane, cu excepția locuitorilor regiunii din stânga Nistrului. Marja de eroare este plus/minus 3%.

Sondajul a fost finanțat de Uniunea Europeană.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: