Ion Ceban și Lilian Carp, primele declarații după închiderea secțiilor de votare
Full Article 3 minutes read

Ion Ceban și Lilian Carp, primele declarații după închiderea secțiilor de votare

Candidații favoriți la funcția de primar al Chișinăului, Lilian Carp și Ion Ceban, au făcut primele declarații după ce secțiile de votare s-au închis. În mesajele transmise, ambii pretendenți la șefia capitalei au remarcat că în actualul scrutin electoral s-a înregistrat o prezență mai mare la urnele de vot decât în 2019.

Primarul suspendat al capitalei Ion Ceban, care candidează pentru încă un mandat din partea partidului pe care-l conduce – Mișcarea Alternativă Națională (MAN) – a făcut primele declarații de presă după finalizarea alegerilor în cadrul unei conferințe de presă. Ceban a declarat că va primi votul chișinăuienilor oricare ar fi el.

Vreau în numele întregii echipe Mișcarea Alternativă Națională – MAN – să vă spun un mare mulțumesc dvs și, în primul rând, locuitorilor municipiului Chișinău. Muncipiul Chișinău a votat, este o prezență destul de semnificativă. Acum pentru noi ca și cei care am fost votați, probabil, cel mai important este să asigurăm securitatea votului fiecărui locuitor. Și este exact ceea ce vom face în timpul imediat ce urmează. Vreau să vă anunț că, la această etapă, pe lângă cifrele oficiale pe care le-am văzut în registrul Comisiei Electorale Centrale avem o cifră de aproximativ de 12 mii de voturi exprimate pe listele suplimentare. Iar aici ne face foarte vigilenți. Vom număra fiecare vot. (…) Așteptările sunt exact pe potriva votului locuitorilor. Așa cum au votat, așa vom primi acest lucru”, a spus Ceban.

De cealaltă parte, candidatul Partidului de guvernământ Acțiune și Solidaritate (PAS), Lilian Carp, a făcut primele declarații după închiderea secțiilor de vot în cadrul unei emisiuni de la TV8. Carp a remarcat că în acest scrutin electoral s-a înregistrat o prezență la vot mai mare decât în cel din 2019, ceea ce, potrivit lui, va oferi o „legitimitate mai mare” viitorului primar al Chișinăului.

Impresiile sunt bune. Este important că am avut o prezență mai bună decât în 2019.Acest lucru înseamnă că oamenilor le pasă de Chișinău și, așa cum am spus-o în multe întâlniri în această campanie electorală este important ca lumea să iasă la vot să dea o mai mare legitimitate viitorului primar de Chișinău, care va fi. Doar prin prezență mare poți spune acel care va conduce capitala în următorii 4 ani a primit un vot legitim din partea majorității populației”, a spus Lilian Carp.

***

Astăzi, 5 noiembrie 2023, în Republica Moldova s-au desfășurat alegeri locale generale în orașe (inclusiv în municipiile Chișinău și Bălți), sate (comune) și raioane, cu excepția localităților din stânga Nistrului și a municipiului Bender. În cadrul acestui scrutin au fost aleși pentru un mandat de patru ani reprezentanții administrației publice locale, respectiv 898 de primari și 11 058 de consilieri locali (raionali, municipali, orășenești, comunale și sătești).

Secțiile de votare s-au deschis la ora 7:00 și s-au închis la ora 21:00. Rata de participare la vot în țară este de aproximativ 41,4%, iar la Chișinău – 40,95%.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: