Ion Chicu intră în cursa electorală pentru funcția de președinte al Moldovei. CEC i-a înregistrat candidatura
Full Article 2 minutes read

Ion Chicu intră în cursa electorală pentru funcția de președinte al Moldovei. CEC i-a înregistrat candidatura

Comisia Electorală Centrală (CEC) a înregistrat, pe 21 septembrie, candidatura lui Ion Chicu la alegerile pentru funcția de președinte al Republicii Moldova. Fostul prim-ministru va concura la scrutin din partea formațiuni sale politice, Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei. 

Ion Chicu a publicat pe pagina sa de Facebook un videoclip filmat în sediul CEC, în care a anunțat că a fost înregistrat în cursa electorală pentru Președinție.

Examinând actele depuse și cele peste 27 000 de semnături, Comisia Electorală Centrală, prin vot unanim, a decis aprobarea mea în calitate de candidat. Vreau să mă adresez tuturor cetățenilor Republicii Moldova care și-au depus semnătura în susținerea mea pentru înregistrare, să le mulțumesc foarte mult pentru încredere și să vă asigur că semnătura dvs. mi-o asum ca responsabilitate proprie și voi lupta în aceste alegeri așa cum m-ați îndrumat, mi-ați ordonat în momentul depunerii semnăturii. (…) Vreau să vă rog să fim activi mai departe, în campania electorală. Alegeri sunt încă înainte”, a declarat Ion Chicu.

Precizăm că, până acum, CEC a înregistrat șase candidați la alegerile prezidențiale:

– Alexandr Stoianoglo (PSRM);
– Maia Sandu (PAS);
– Renato Usatîi („Partidul Nostru”);
– Vasile Tarlev (Partidul „Viitorul Moldovei”);
– Ion Chicu (PDCM);
– Irina Vlah (candidat independent).

Pe 20 septembrie, a fost dat startul campaniei electorale pentru scrutinul prezidențial.

***

Alegerile pentru funcția de președinte al Republicii Moldova vor avea loc în data de 20 octombrie. Concomitent se va desfășura referendumul constituțional cu privire la aderarea la UE.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: