Fostul administrator special al Băncii de Economii, plasat în arest pentru 30 de zile
Full Article 1 minutes read

Fostul administrator special al Băncii de Economii, plasat în arest pentru 30 de zile

Ion Ropot, fostul administrator special al Băncii de Economii, care deține și funcția de șef de departament al Băncii Naționale a Moldovei, a fost plasat în arest preventiv pentru 30 de zile.

Informația a fost confirmată pentru NM de către purtătorul de cuvânt al Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (​PCCOCS), Emil Gaitur, pe 12 martie.

***

Ion Ropot a fost reținut în ajun, pe 11 martie, după ce procurorii au desfășurat percheziții la domiciliul, dar și în biroul de serviciu al acestuia. El este bănuit de abuz în serviciu.

Acțiunile de urmărire penală au loc în cadrul investigării dosarului „fraudei bancare”, pe segmentul  gestionării garanțiilor bancare acordate de către BNM instituțiilor financiare: B.C. „Banca de Economii” S.A., B.C. „Unibank” S.A., B.C. „Banca Socială” S.A.

Potrivit legii, abuzul de serviciu comis în interesul unei organizații criminale se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 8 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: