„Iresponsabilitatea oamenilor continuă să facă victime”. Oamenii legii au efectuat controale în mai multe localuri (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

„Iresponsabilitatea oamenilor continuă să facă victime”. Oamenii legii au efectuat controale în mai multe localuri (VIDEO)

Omenii legii au efectuat și în acest weekend activități de monitorizare privind respectarea măsurilor antiepidemice în mai multe localuri din capitală. Drept urmare, au fost documentate 25 de cazuri de nerespectare a normelor legale, anunță Poliția, pe 24 octombrie.

Printre încălcările depistate de polițiști a fost surplusul de persoane, lipsa registrelor de efectuare a termometriei și de igienizare, permisiunea în încăpere a vizitatorilor care nu au prezentat certificate Covid. De asemenea, s-a constata lipsa registrului de igienizare a localului, unii chelnerii purtând masca de protecție incorect, aflarea fără mască de protecție a vizitatorilor, permisiunea de a se fuma în locuri interzise, etc.

„Iresponsabilitatea oamenilor continuă, cu regret, să facă victime. În timp ce nu mai sunt paturi libere prin spitale, în localurile din capitală și suburbii practic locuri libere tot nu mai sunt”, menționează Poliția.

În paralel, angajații Inspectoratului național de securitate publică au verificat altă latură a respectării prevederilor CNESP. 1691 de persoane aflate în autoizolare au fost verificate la domiciliu.

În același timp  fost monitorizată activitatea mai multor unități de comerț și au fost verificate 175 de zone de agrement în aer liber.

În 110 localităţi s-au desfășurat activități de informare a populației privind riscul infectării cu Covid. Au fost verificate 184 unități de transport (transportatori de pasageri) și 5 cluburi de noapte.

Totodată, au fost întreprinse acțiuni de informare și evaluare a măsurilor de prevenire a coronavirusului în lăcaşele sfinte, fiind supuse verificărilor 1403 biserici şi mănăstiri, în care nu s-au depistat încălcări.

În urma verificărilor au fost întocmite 59 de procese verbale contravenționale.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: