Irina Vlah a avut o întrevedere cu ambasadorul României. Printre subiectele abordate, rezultatele vizitei bașcanului la Iași
Full Article 50 second read

Irina Vlah a avut o întrevedere cu ambasadorul României. Printre subiectele abordate, rezultatele vizitei bașcanului la Iași

Bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, a avut o întrevedere cu Daniel Ioniță, ambasadorul României în Republica Moldova. Oficialii au discutat despre evoluția lucrărilor de construcție a noului bloc al Liceului „Mihai Eminescu” din mun. Comrat, dar și despre rezultatele vizitei Irinei Vlah la Iași.

„Suntem recunoscători guvernului României pentru sprijinul acordat în dezvoltarea sistemului educațional. Grădinițele și școlile sunt elemente importante ale infrastructurii sociale, iar dezvoltarea lor ajută la convingerea oamenilor să-și lege viitorul cu Găgăuzia. Vom învăța de la colegii noștri din România cum să dezvoltăm sectorul IT și să atragem investiții în industrializarea economiei. În aceste domenii România este un lider recunoscut”, a spus Irina Vlah.

În acest sens, părțile au decis să analizeze posibilitățile practice de cooperare și susținere a Autonomiei în dezvoltarea sectorului IT și în industrializarea economiei.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: