Israel a declarat pentru prima oară de la începerea războiului că se va alinia sancțiunilor economice contra Rusiei
Full Article 2 minutes read

Israel a declarat pentru prima oară de la începerea războiului că se va alinia sancțiunilor economice contra Rusiei

Ministrul Afacerilor Externe al Israelului Yair Lapid, aflat într-o vizită oficială în Slovacia, a declarat că țara sa nu va permite Rusiei să fie folosită pentru evitarea sancțiunilor economice adoptate de SUA și țările din Vest, informează portalul Newsru.co.il.

Potrivit șefului diplomației statului Israel, instituția pe care o conduce va coordona elaborarea unei poziții oficiale cu privire la sancțiunile față de Rusia, cu implicarea Băncii Israelului, Ministerelor Finanțelor, Economiei, Energeticii, conducerea aeroporturilor și alte structuri.

Acest război trebuie să înceteze. Europa a cunoscut multe războaie și singurul lucru pe care îl aduc este suferință. În ultimii ani, în Europa a domnit pacea. Israelul face tot ce îi stă în putință pentru a ajuta la încetarea focului și restabilirea păcii. Acționăm împreună cu partenerii noștri, SUA și țările europene, pentru a pune capăt tragediei”, a declarat Lapid.

Anterior, Guvernul Israelului a dat de înțeles că nu le va permite oligarhilor ruși să utilizeze această țară în calitate de refugiu, pentru a scăpa de sancțiunile economice adoptate împotriva Rusiei. Iahturilor acestora le-a fost interzis accesul în Israel, iar aparatele de zbor pot staționa în această țară doar 48 de ore.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: