Israel și Hamas au prelungit armistițiul temporar pentru încă două zile
Full Article 2 minutes read

Israel și Hamas au prelungit armistițiul temporar pentru încă două zile

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe din Qatar a anunțat că Israelul și gruparea teroristă palestiniană Hamas au prelungit armistițiul temporar, convenit anterior, pentru încă două zile. Informația a fost raportată pe 27 noiembrie de publicația BBC.

Ca parte a acordului, cel puțin 50 de ostatici trebuie să se întoarcă în Israel, iar autoritățile israeliene trebuie să elibereze cel puțin 150 de prizonieri palestinieni din închisori. Până în prezent, Hamas a eliberat 26 de persoane ca parte a acordului.

Precizăm că, anterior, guvernul israelian a aprobat un acord privind un armistițiu temporar cu Hamas pentru eliberarea ostaticilor israelieni și livrarea de ajutor umanitar și combustibil în Fâșia Gaza, controlată de gruparea teroristă. Încetarea ostilităților în Fâșia Gaza a intrat în vigoare în dimineața zilei de 24 noiembrie și urma să expire în dimineața zilei de 28 noiembrie.

***

Amintim că armata israeliană și Hamas se află în război, care a fost provocat de atacul grupării teroriste asupra Israelului din 7 octombrie, curent. Militanții grupării au bombardat atunci Israelul, au ucis civili și au răpit oameni, pa care i-au dus în Gaza. Chiar dacă, ulterior, armata israeliană a eliminat teroriștii de pe teritoriul Israelului, Hamas continuă să atace această țară din Fâșia Gaza. La rândul său, forțele israeliene bombardează, în replică, Gaza.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: