Israelul, acuzat de bombardarea unui spital din Gaza. Cel puțin 500 de oameni ar fi murit
Full Article 2 minutes read

Israelul, acuzat de bombardarea unui spital din Gaza. Cel puțin 500 de oameni ar fi murit

Israelul este acuzat că ar fi bombardat marți seara, 17 octombrie, un spital din Fâșia Gaza, atac soldat cu „sute” de morți, conform surselor palestiniene citate de BBC. Armata israeliană nu a comentat până în prezent acuzațiile lansate la adresa sa. Daniel Hagari, purtătorul de cuvânt al armatei israeliene (IDF) a spus, citat de BBC, că în prezent „cauza este încă necunoscută, armata cercetează detaliile”. Între timp, sute de palestinieni au ieșit în stradă în Cisiordania pentru a protesta, urmare a atacului.

Potrivit oficialilor palestinieni, spitalul Al-Ahli a fost lovit de un atac aerian israelian în această seară, scrie BBC. Deși informațiile nu au fost confirmate, surse din Gaza susțin că numărul morților s-ar ridica la cel puțin 500. Oficialii Hamas spun că ar putea exista sute de victime sub dărâmături, notează sursa citată.

Chirurgul britanic palestinian, profesorul Ghassan Abu Sitta, a declarat că era într-o operație, când a avut loc atacul aerian. Potrivit lui, în urma atacului, o parte din spital a luat foc.

Un purtător de cuvânt al armatei israeliene a declarat că sunt cercetate rapoarte despre un posibil atac aerian israelian, dar încă nu sunt disponibile informații. El a declarat pentru sursa citată că, la momentul conversației, nu avea informații dacă acesta a fost un raid aerian izraelian sau nu.

Între timp, sute de palestinieni ar fi ieșit în stradă în Cisiordania, în semn de protest ca urmare a bombardamentului asupra spitalului al-Ahli Arab din orașul Gaza, informează Al Jazeera, citat de Digi24.

Spitalul Al-Ahli este situat în partea centrală a Fâșiei Gaza.

Israelul, acuzat de bombardarea unui spital din Gaza. Cel puțin 500 de oameni ar fi murit

BBC


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: