Istoria se repetă: Vadim Ceban anunță o nouă scurgere de informații din interiorul Moldovagaz și inițierea unei anchete de serviciu
Full Article 2 minutes read

Istoria se repetă: Vadim Ceban anunță o nouă scurgere de informații din interiorul Moldovagaz și inițierea unei anchete de serviciu

Un angajat al SA „Moldovagaz”al instituției ar fi făcut scurgeri de informații și a pus în pericol activitatea companiei. Anunțul a fost făcut de șeful Moldovagaz, Vadim Ceban.

”Departamentul de securitate corporativă a Moldovagaz efectuează o anchetă de serviciu în privința unui angajat al companiei. Cel din urmă, intenționat, a făcut scurgeri de informații importante, punând în pericol activitatea organelor de conducere a companiei. Toate probleme acumulate vor fi expediate către organele competente, în corespundere cu legislația Republicii Moldova. Pe toată perioada anchetei, contractul cu acest angajat va fi întrerupt”, spune Vadim Ceban.

Amintim că la data de 22 februarie 2022, o anexă secretă a contractului cu Gazprom a fost publicată de jurnaliști. Atunci, Vadim Ceban a venit cu o reacție la documentului publicat de mai multe surse mass-media. Acesta a remarcat că informațiile constituie secret comercial și a anunțat că va sesiza Procuratura Generală, pentru ca persoanele responsabile să fie trase la răspundere. De asemenea, acesta a anunțat inițierea unei anchete interne.

Andrei Spînu a spus că nu va comenta veridicitatea documentului. Tot el a declarat că actul nu poate fi publicat în spațiul public fără un acord al semnatarilor.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: