Italia: Starea excepțională din cauza pandemiei de COVID-19 a fost prelungită până în 2021
Full Article 2 minutes read

Italia: Starea excepțională din cauza pandemiei de COVID-19 a fost prelungită până în 2021

Guvernul italian a prelungit până pe 31 ianuarie 2021 starea excepțională din țară, introdusă, la începutul anului, din cauza pandemiei de COVID-19. Asta după ce, începând cu luna august, în Italia se înregistrează din nou un număr mare de persoane infectate cu noul coronavirus. 

Starea excepțională permite guvernului de la Roma să ia decizii importante privind combaterea pandemiei fără ca acestea să fie aprobate de parlament. De asemenea, în documentul privind prelungirea regimului de urgență este inclusă prevederea privind purtarea obligatorie a măștilor de protecție pe teritoriul întregii țări.

În total, de la începutul pandemiei, în Italia au fost testate pozitiv peste 330 de mii de persoane, iar 36 de mii au murit. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate peste 2,6 mii de cazuri noi, iar cu o zi mai devreme – peste 2,2 mii.

Un număr mare de infectări zilnice este înregistrat, zilnic, și în alte țări. De exemplu, astăzi în Ucraina și România a fost înregistrat un număr record de infectări.

Săptămâna trecută, Israel a devenit prima țară care a introdus în mod repetat carantina la nivel mondial. Pe 30 septembrie a fost instituită stare excepțională în Cehia și Slovacia. Carantină timp de două săptămâni a fost instituită și în unele regiuni din Spania. Și autoritățile de la Moscova au introdus o serie de măsuri de restricție, la fel ca și autoritățile din București. 

La nivel mondial, numărul de infectări a ajuns la 35 de milioane, în timp ce numărul de decese – 1 mln.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: