Restaurantele și cafenelele vor fi închise în interior, iar masca devine obligatorie în jurul școlilor. Noi restricții impuse în București
Full Article 2 minutes read

Restaurantele și cafenelele vor fi închise în interior, iar masca devine obligatorie în jurul școlilor. Noi restricții impuse în București

Prefectul Capitalei a anunțat marți după-amiază ce restricții vor intra în vigoare de miercuri, 7 octombrie, în București, în contextul creșterii vertiginoase a cazurilor de COVID-19 în România. Gheorghe Cojanu a explicat că toate aceste măsuri sunt valabile cel puțin în următoarele șapte zile sau atâta timp cât rata de incidență se va menține peste 1,5 la mie.

x

Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă din Bucureşti a anunțat o serie de măsuri și restricții, ca urmare a creşterii substanţiale a numărului de infectări cu COVID-19.

Principalele declarații ale Prefectului Bucureștiului

– Restaurantele și cafenelele se vor închide în interior. Excepție vor face doar hotelurile, care vor putea să păstreze restaurantele deschise în interior pentru clienți.

– Se vor închide și sălile de spectacole și concerte.

– Activitățile vor fi reluate în momentul în care rata incidenței cazurilor va scădea din nou sub 1,5.

– Masca va fi obligatorie pe o suprafață de 100 de metri în jurul școlilor, de la 7:45 la 21:15, pentru toate persoanele cu vârste peste 5 ani.

– Primăria București va fi obligată să delimiteze zonele cum crede de cuviință.

– Toate măsurile vor intra în vigoare de miercuri și vor dura cel puțin 7 zile.

– Angajații din HORECA și industria de spectacole vor fi sprijiniți prin măsuri ce vor fi adoptate prin OUG.

Potrivit raportului săptămânal de supraveghere bazat pe datele raportate până la 4 octombrie, în săptămâna 28 septembrie – 4 octombrie, 36,8% din totalul cazurilor s-au înregistrat în Bucureşti, Iaşi, Bacău, Neamţ şi Cluj.

 

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: