Restaurantele și cafenelele vor fi închise în interior, iar masca devine obligatorie în jurul școlilor. Noi restricții impuse în București
Full Article 2 minutes read

Restaurantele și cafenelele vor fi închise în interior, iar masca devine obligatorie în jurul școlilor. Noi restricții impuse în București

Prefectul Capitalei a anunțat marți după-amiază ce restricții vor intra în vigoare de miercuri, 7 octombrie, în București, în contextul creșterii vertiginoase a cazurilor de COVID-19 în România. Gheorghe Cojanu a explicat că toate aceste măsuri sunt valabile cel puțin în următoarele șapte zile sau atâta timp cât rata de incidență se va menține peste 1,5 la mie.

Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă din Bucureşti a anunțat o serie de măsuri și restricții, ca urmare a creşterii substanţiale a numărului de infectări cu COVID-19.

Principalele declarații ale Prefectului Bucureștiului

– Restaurantele și cafenelele se vor închide în interior. Excepție vor face doar hotelurile, care vor putea să păstreze restaurantele deschise în interior pentru clienți.

– Se vor închide și sălile de spectacole și concerte.

– Activitățile vor fi reluate în momentul în care rata incidenței cazurilor va scădea din nou sub 1,5.

– Masca va fi obligatorie pe o suprafață de 100 de metri în jurul școlilor, de la 7:45 la 21:15, pentru toate persoanele cu vârste peste 5 ani.

– Primăria București va fi obligată să delimiteze zonele cum crede de cuviință.

– Toate măsurile vor intra în vigoare de miercuri și vor dura cel puțin 7 zile.

– Angajații din HORECA și industria de spectacole vor fi sprijiniți prin măsuri ce vor fi adoptate prin OUG.

Potrivit raportului săptămânal de supraveghere bazat pe datele raportate până la 4 octombrie, în săptămâna 28 septembrie – 4 octombrie, 36,8% din totalul cazurilor s-au înregistrat în Bucureşti, Iaşi, Bacău, Neamţ şi Cluj.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: