Iulia Navalnaia va conduce Human Rights Foundation în locul lui Garry Kasparov
Full Article 2 minutes read

Iulia Navalnaia va conduce Human Rights Foundation în locul lui Garry Kasparov

Iulia Navalinaia, văduva opozantului rus Alexei Navalnîi, a fost aleasă președinte al organizației internaționale pentru drepturile omului Human Rights Foundation (HRF). Ea îl va înlocui în această funcție pe fostul campion mondial la șah și opozantul Garry Kasparov, informează portalul Meduza, pe 2 iulie.

HRF este o organizație care adună pe cei ce luptă împotriva dictaturilor în întreaga lume.

,,Această misiune este foarte apropiată și clară pentru mine. Experiența pe care o are FBK (Fondul de Luptă împotriva Corupției) mereu stârnește un interes mare. Suntem adesea întrebați cum realizăm proiectele noastre — de la investigații până la coordonarea activităților de teren. Munca în cadrul HRF va permite să împărtășesc mai mult din această experiență,” a scris Navalnaia pe rețelele sociale.

Ea a adăugat că experiența HRF va ajuta FBK, subliniind că „tot ce poate fi util în lupta împotriva lui Putin, în lupta pentru o Rusie frumoasă în viitor, le vom lua în considerare”.

Human Rights Foundation a fost fondată în 2005 de către producătorul de film venezuelean și activistul pentru drepturile omului Thor Halvorssen Mendoza. Scopul principal al HRF este combaterea tiraniei în întreaga lume. Garry Kasparov a fost președinte al HRF din 2012.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.





Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: