Iurie Reniță și Alexandru Arseni vor candida la parlamentare pe lista PUN
Full Article 2 minutes read

Iurie Reniță și Alexandru Arseni vor candida la parlamentare pe lista PUN

Deputatul Iurie Reniță și expertul în drept constituțional Alexandru Arseni vor candida în cadrul viitoarelor alegeri parlamentare pe lista Partidului Unității Naționale (PUN), condus de Octavian Țîcu. Informația a fost confirmată pentru NM de către cei doi pe 29 aprilie.

„Da, voi candida pe Platforma Unionistă a PUN-ului”, a declarat Iurie Reniță.

Totuși, acesta nu va deveni membru al formațiunii. Precizăm că Iurie Reniță a devenit deputat în 2019, pe lista Platformei Demnitate și Adevăr (DA). „Nu am fost niciodată în viața mea membru de partid, nici în perioada sovietică”, a precizat fostul ambasador.

Și expertul constituțional Alexandru Arseni a confirmat pentru NM că va candida pe lista PUN, fără a deveni, însă, membru de partid.

„Am decis să mă încadrez în activitatea politică directă pentru că am văzut cât de bine s-a cristalizat opinia cetățenilor: pe de o parte, integrarea în UE sub aspect al respectării drepturilor și libertăților omului prin domnia legii și, pe de altă parte – nostalgicii de stânga. Mai este o parte – partea „nenostalgicilor”, care își doresc reîntregirea națională în cadrul națiunii române. Pentru ca această opinie consolidată să fie deja reprezentată în parlament, am decis să mă încadrez, să contribui prin practica pe care am acumulat-o, să pun umărul la consolidarea multor partide care au intenții bune. Pentru a reprezenta unitatea națională a cetățenilor Republicii Moldova, cred că va fi o platformă în care ne vom strădui să atragem toți cetățenii părții de dreapta care își dorește reîntregirea neamului românesc”, a explicat Arseni.

***

Amintim că, pe 28 aprilie, Curtea Constituțională a ajuns la concluzia că starea de urgență a fost declarată pe 31 martie în discordanță cu normele constituționale. Ulterior, președinta țării a anunțat că a semnat decretul de dizolvare a parlamentului. Alegerile anticipate se vor desfășura pe 11 iulie.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: