Japonia va oferi Republicii Moldova un credit de $100 mln. Pentru ce vor fi folosiți banii
Full Article 2 minutes read

Japonia va oferi Republicii Moldova un credit de $100 mln. Pentru ce vor fi folosiți banii

Japonia va acorda Republicii Moldova un credit, în sumă de $100 milioane, prin intermediul Agenției Japoneze de Cooperare Internațională (JICA). Anunțul a fost făcut, pe 25 februarie, de către ministrul Afacerilor Externe Nicu Popescu.

Potrivit oficialului, împrumutul este destinat pentru consolidarea capacităților statului și gestionării provocărilor cu care ne confruntăm precum şi multiplelor proiecte de dezvoltare în așa domenii cum sunt: medicină, eficiență energetică, agricultură, educație, protecția mediului și egalitate de gen.

„Anunțul oficial privind acordarea împrumutului a fost făcut de către prim-ministrul Japoniei Fumio Kishida în cadrul Summit-ului G7 care s-a desfășurat online şi la care au participat liderii țărilor G7 și președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski. În discuția mea telefonică din această săptămână cu ministrul afacerilor externe al Japoniei, Hayashi Yoshimasa, am apreciat înalt sprijinul Japoniei în aceste momente dificile, inclusiv suportul pentru parcursul european și aspirația țării noastre de a face parte din familia națiunilor libere”, a scris Nicu Popescu, pe canalul său de Telegram.

Amintim că, 22 februarie, Nicu Popescu a avut o discuție telefonică cu omologul său nipon Hayashi Yoshimasa. Oficialul moldovean a adus aprecieri pentru contribuția și asistența substanțială a Japoniei acordată țării noastre pentru a face față crizei refugiaților, dar și pentru multiple proiecte de dezvoltare și consolidare a capacităților statului


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.


If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: