Jocurile Olimpice: alți trei sportivi din Republica Moldova intră în competiția de la Paris
Full Article 2 minutes read

Jocurile Olimpice: alți trei sportivi din Republica Moldova intră în competiția de la Paris

Trei sportivi din Republica Moldova vor evolua, pe 7 august, la Jocurile Olimpice de la Paris. Mariana Drăguțan o va înfrunta la lupte feminine pe Andreea Beatrice Ana din România, Valentin Petic va concura la lupte greco-romane împotriva cilianului Evian Nestor Almanza Truyol, iar canotorul Serghei Tarnovschi va evolua în proba de canoe sprint, individual, pe distanța de 1000 de metri.

Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova a declarat că pe 7 august vor evolua la Jocurile Olimpice de la Paris alți trei reprezentanți ai țării noastre. Doi dintre aceștia vor participa în concursul de lupte.

Mariana Drăguțan, la lupte feminine, o va înfrunta în prima întâlnire a categoriei de greutate de până la 53 kg pe Andreea Beatrice Ana din România.

Un alt reprezentant al țării noastre în competiția de lupte, Valentin Petic, va debuta în concursul probei de greco-romane a categoriei de greutate de până la 67 kg, împotriva cilianului Evian Nestor Almanza Truyol.

Competiția de lupte va începe de la ora 12:00, ora Chișinăului.

De la ora 12:30 va intra în competiție și canotorul Serghei Tarnovschi. Acesta va concura în proba de canoe sprint, individual, pe distanța de 1000 de metri.

Ministerul Apărării al Republicii Moldova a precizat că sportivii Valentin Petic și Mariana Draguțan sunt militari ai Armatei Naționale.

Jocurile Olimpice de la Paris se desfășoara în perioada 26 iulie – 11 august. Republica Moldova este reprezentată de 26 de sportivi în cadrul a 10 probe. Țara noastră a obținut până acum două medalii de bronz la Olimpiada de la Paris. Acestea au fost câștigate de judocanii Denis Vieru și Adil Osmanov.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: