Jocurile Olimpice: o atletă din Moldova este în finala probei de aruncare a discului
Full Article 2 minutes read

Jocurile Olimpice: o atletă din Moldova este în finala probei de aruncare a discului

Atleta din Republica Moldova Alexandra Emilianov a aruncat discul la 64 de metri și 33 de centimetri, din prima încercare, la Jocurile Olimpice de la Paris. Astfel, sportiva s-a calificat în finala probei feminine de aruncare a discului. Finala va avea loc pe 5 august. 

În seara zilei de 2 august, Comitetul olimpic și sportiv din Republica Moldova a anunțat că atleta Alexandra Emilianov a reușit „o performanță uluitoare la Jocurile Olimpice de la Paris, calificându-se în finala probei de aruncare a discului din prima încercare”.

„Cu un rezultat spectaculos de 64,33 metri, ea a ocupat locul 6 în calificări”, a adăugat Comitetul.

Finala va avea loc pe 5 august.

Potrivit Comitetului, Alexandra Emilianov s-a născut la Chișinău și are 24 de ani. Este campioană mondială U18 în 2015, câștigătoare la FOTE în 2015, a obținut bronz la Mondialul U20 în 2016, campioană europeană U20 în 2017, campioană mondială U20 în 2018, locul 8 la Europenele de seniori în 2018, argint la Europenele U23 în 2019, CM senioare – locul 13 în 2022.

Recordul ei la proba de aruncare a discului este 64,42 metri.

***

Jocurile Olimpice de la Paris se desfășoară în perioada 26 iulie-11 august. La competiție participă sportivi din 206 țări. Republica Moldova este reprezentată de 26 de sportivi, care vor concura în cadrul a 10 probe. Până acum, doi sportivi au obținut medalii. Prima medalie, de bronz, a ajuns la judocanul Denis Vieru care a evoluat în categoria de greutate de până la 66 kg. Detalii AICI. A doua medalie de bronz – la judocanul Adil Osmanov. Sportivul l-a învins în finala mică a categoriei de greutate de până la 73 kg pe italianul Manuel Lombardo, campion european în 2021 și dublu vicecampion mondial. Detalii AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: