Judecătoarea Maria Tertea, pusă sub învinuire de Procuratura Anticorupție. Ar fi pretins mită de $16 mii
Full Article 1 minutes read

Judecătoarea Maria Tertea, pusă sub învinuire de Procuratura Anticorupție. Ar fi pretins mită de $16 mii

Procuratura Anticorupție i-a înaintat pe 24 martie învinuirea magistratei Maria Tertea de la Judecătoria Chișinău, care acum două zile fusese reținută în flagrant delict pentru trafic de influență. De asemenea, procurorii au depus la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, demers cu solicitarea de aplicare în privința acesteia a măsurii preventive – arestul preventiv pentru 30 de zile.

Potrivit unui comunicat de presă publicat de reprezentanții Procuraturii Generale, cauza penală a fost inițiată de către procurorul general, în baza unor informații, potrivit cărora, magistratul ar fi pretins 16 mii de dolari SUA de la conducătorul unui agent economic pentru a interveni pe lângă alți colegi de-ai săi să adopte o soluție favorabilă într-un dosar civil.

În cadrul acțiunilor de urmărire penală, procurorii de comun cu CNA, au documentat acțiunile ilicite ale judecătorului, acesta fiind învinuit de primirea a 11 mii de dolari SUA din suma inițial pretinsă.

Tot astăzi, procurorii anticorupție l-au pus sub învinuire și pe conducătorul agentului economic care ar fi oferit mită, acțiunile acestuia fiind cercetate sub aspectul infracțiunii de ”corupere activă.”

Amintim că Maria Tertea a fost reținută pe 22 martie.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: