Judecătoria Bălți a decis excluderea Marinei Tauber din cursa electorală. Hotărârea este cu drept de atac
Full Article 2 minutes read

Judecătoria Bălți a decis excluderea Marinei Tauber din cursa electorală. Hotărârea este cu drept de atac

Candidata Partidului „ȘOR” Marina Tauber la funcția de primar al municipiul Bălți a fost exclusă din cursa electorală. Decizia a fost pronunțată de magistrata Judecătoriei Bălți Natalia Costaș, pe 4 decembrie. Hotărârea este cu drept de atac la Curtea de Apel Bălți, în decurs de o zi.

„Se obligă Consiliul Electoral al circumscripției electorale municipale Bălți, nr 2 să emită hotărâre cu privire la anularea înregistrării concurentului electoral Partidul Politic „ȘOR” Marina Tauber, candidat pentru funcția de primar al municipiului Bălți la alegerile locale noi din 21 noiembrie 2021 și turul doi din 5 decembrie 2021. Hotărârea este cu drept de apel. Curtea de Apel Bălți, în termen de o zi de la pronunțare, prin intermediul Judecătoriei Bălți”, a menționat judecătoarea Natalia Costaș.

„Vom contesta această decizie la Curtea de Apel. Așteptăm o decizie corectă. Repet încă o dată, noi nu am încălcat nimic. Ca deputat în Parlamentul Republicii Moldova, mă adresez oficialilor diplomatici. Vă rog să vă expuneți. Aceste abateri trebuie să înceteze”, a comentat Tauber.

Amintim că în seara de 1 decembrie, CEC a solicitat Judecătoriei Bălți anularea înregistrării concurentului electoral Marina Tauber, desemnat de Partidul „ŞOR” la funcția de primar al municipiului Bălți.

Marina Tauber a acumulat 15918 de voturi sau 47,93% în urma alegerilor locale noi desfășurate la Bălți. Pe locul doi s-a clasat candidatul independent Nicolai Grigorișin, care a obținut 6951 din voturi sau 20,93%. Drept urmare, cei doi candidați urmau să se dueleze în turul doi al alegerilor locale. Asta pentru că nici unul dintre candidați nu a obținut 50% +1 din voturile bălțenilor.

Amintim că candidata Partidului „ȘOR” la alegerile pentru fotoliul de primar al municipiului Bălți, îl acuză pe membrul Comisiei Electorale Centrale (CEC), Pavel Postică, că ar face presiuni asupra colegilor săi de a o elimina din cursa electorală. Contactat de NM, Pavel Postică s-a rezumat la a spune că „declarațiile unui concurent electoral făcute în plenul Parlamentului spun multe”.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: