Tauber acuză un membru CEC că ar face presiuni pentru exluderea sa din cursa electorală. Reacția lui Pavel Postica
Full Article 2 minutes read

Tauber acuză un membru CEC că ar face presiuni pentru exluderea sa din cursa electorală. Reacția lui Pavel Postica

Candidata Partidului „ȘOR” la alegerile pentru fotoliul de primar al municipiului Bălți, Marina Tauber, îl acuză pe membrul Comisiei Electorale Centrale (CEC), Pavel Postică, că ar face presiuni asupra colegilor săi. Potrivit lui Tauber, scopul ar fi eliminarea sa din cursa electorală. Acuzația a fost lansată în cadrul unui briefing din data de 1 decembrie. Contactat de NM, Pavel Postică s-a rezumat la a spune că „declarațiile unui concurent electoral făcute în plenul Parlamentului spun multe”.

Însoțită de către deputatul Partidului „ȘOR” Denis Ulanov, Marina Tauber a susținut un briefing din sala de conferințe a Parlamentului.

„Ieri, membrul CEC, Pavel Postică, a chemat alți membri ai Comisiei și le-a dat indicații să voteze pentru excluderea mea din cursă. Aceasta nu este legal. Toți care contribuie la această fărădelege vor răspunde în fața legii”, a declarat candidata Marina Tauber.

Totodată, candidata a venit cu un apel către membrii CEC: „Sper că nu veți fi participanții unei astfel de acțiuni antidemocratice. Nu mergeți la acest pas. Cred că înțelegeți consecințele unei astfel de decizii”.

Contactat de NM pentru un comentariu cu privire la acuzațiile Partidului „ȘOR”, vicepreședintele CEC Pavel Postica a declarat: „Vă referiți la declarațiile de astăzi ale unui concurent electoral care au fost făcute în plenul Parlamentului? Eu cred că asta spune multe”.

Postică a refuzat să ofere alte comentarii și a îndemnat jurnaliștii să participe la conferințele de presă desfășurate după ședințele CEC.

***

În cadrul unei emisiuni televizate din 29 noiembrie, ministrul de Interne, Ana Revenco a declarat că, în timpul primului tur al alegerilor locale din municipiul Bălți, ar fi avut loc mai multe încălcări. Oficialul a precizat că poliția a expediat Comisiei Electorale Centrale (CEC) mai multe sesizări în acest sens, iar instituția electorală urmează să verifice informațiile furnizate de poliție.

De menționat că, Marina Tauber a acumulat 15918 de voturi sau 47,93% în urma alegerilor locale noi desfășurate la Bălți. Pe locul doi s-a clasat candidatul independent Nicolai Grigorișin, care a obținut 6951 din voturi sau 20,93%. Drept urmare, cei doi se vor duela în turul doi al alegerilor locale în data de 5 decembrie. Asta pentru că nici unul dintre candidați nu a obținut 50% +1 din voturile bălțenilor.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: