Judecătoria Chișinău a respins cererea ANI de confiscare a 600 de mii de lei din averea lui Diacov. ANI va contesta decizia
Full Article 1 minutes read

Judecătoria Chișinău a respins cererea ANI de confiscare a 600 de mii de lei din averea lui Diacov. ANI va contesta decizia

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) va contesta decizia judecătoriei Chișinău, sediul Centru, care a respins cererea ANI de confiscare a 600 de mii de lei din averea deputatului democrat Dumitru Diacov. 

„După ce la începutul anului, ANI a stabilit o diferență substanțială în mărime de peste 600 de mii de lei, inspectorul de integritate a dispus confiscarea acestei averi nejustificate, în baza căreia ANI a remis cererea de confiscare acestei averi în instanța de judecată. Însă, Judecătoria Chișinău, sediul Centru a respins cererea ANI. ANI consideră această decizie ca fiind una neîntemeiată, fapt pentru care va înainta o contestație la Curtea de Apel Chișinău”, se arată într-un comunicat emis de Autoritatea Națională de Integritate.

Amintim că la sfârșitul lunii februarie 2021, ANI a anunțat că a verificat averea deputatului Dumitru Diacov. În cadrul verificărilor inspectorul de integritate a constatat existența unei diferențe substanțiale, în mărime de peste 600 de mii de lei, între averea dobândită și veniturile obținute de către deputat și soția acestuia.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: