Judecătorii au emis mandat de arest preventiv pe numele lui Constantin Botnari, alias „Borsetka”
Full Article 2 minutes read

Judecătorii au emis mandat de arest preventiv pe numele lui Constantin Botnari, alias „Borsetka”

Pe numele fostului deputat al Partidului Democrat, Contantin Botnari, a fost emis un mandat de arest preventiv pentru o durată de 30 de zile. Decizia a fost luată de Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, pe 17 ianuarie. Botnari este cercetat penal într-un dosar pentru depășirea atribuțiilor de serviciu și instigarea la falsificarea actelor publice.

La solicitarea procurorilor PCCOCS, Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a dispus aplicarea măsurii preventive – arestul preventiv, pentru un termen de 30 de zile în privința învinuitului Constantin Botnari. Arestul preventiv a fost dispus în vederea anunțării lui în căutare internațională, pentru extrădare autorităților de la Chișinău.

Astăzi, 17 ianuarie, Contantin Botnari, poreclit drept „Borsetka”, urma să se prezinte la ședința de judecată. El este învinuit de complicitate la depășirea atribuțiilor de serviciu și instigarea la falsificarea actelor publice de către acesta, comise în iunie 2019, în privința fostului director al Agenției Servicii Publice, la indicația cetățeanului Vladimir Plahotniuc, pentru ca să obțină buletine de identitate și pașapoarte de călătorie, cu încălcarea prevederilor legale, pentru persoane din anturajul învinuitului Plahotniuc.

Aceasta este a doua ședință la subiectul emiterii mandatului de arestare, după citarea învinuitului și solicitarea dânsului de amânare a ședinței pentru luni, 17 ianuarie 2022.

Într-o adresare video făcută publică pe 16 ianuarie, Botnari a anunțat că a emigrat în Marea Britanie. Acolo, potrivit lui, muncește și locuiește împreună cu familia sa. Declarațiile ex-deputatului vin după ce acum câteva săptămâni, fostul parlamentar a fost anunțat în căutare internațională de Interpol. Botnari a spus că tot ce se petrece în privința sa este incorect. Totodată, el a declarat că a pregătit o cerere către Procuratura Republicii Moldova unde va cere formarea unei comisii pentru a fi cercetat în Marea Britanie.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: