Judecătorii decid soarta lui Navalnîi. Clădirea, înconjurată de poliție. Au început reținerile (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

Judecătorii decid soarta lui Navalnîi. Clădirea, înconjurată de poliție. Au început reținerile (VIDEO)

Pe 2 februarie, la Moscova, se desfășoară ședința de judecată a opozantului rus Alexei Navalnîi. Clădirea judecătoriei a fost înconjurată dis-de-dimineață de forțele de ordine. De asemenea, în apropiere, au fost observate mijloace tehnice speciale, scrie Noavaya Gazeta.

UPDATE (10:07) Portalul Meduza scrie că poliția a reținut deja peste 20 de persoane.

Judecătorii urmează să decidă dacă Alexei Navalnîi va fi condamnat la închisoare cu executare. El este vizat de mai multe proceduri judiciare, pe care le consideră motivate politic, de când a revenit în Rusia la 17 ianuarie. Potrivit avocatei sale, opozantul riscă ″în jur de 2 ani şi jumătate″⁣ de închisoare cu executare pentru încălcarea condiţiilor unei condamnări la 3 ani şi jumătate de detenţie cu suspendare, dictată în 2014.

În jurul clădirii a fost montat un gard metalic, iar persoanelor care se apropie de clădire le sunt verificate actele. De asemenea, poliția monitorizează situația pe străzile adiacente și la gurile de metrou.

Ședința a fost planificată pentru ora 10:00, ora Chișinăului.

Iulia Navalnîi, soția lui Alexei Navalnîi, a fost văzută intrând în clădire, împreună cu avocatul policianului.

***

Navalnîi se află în arest preventiv pentru 30 de zile, fiind acuzat de încălcarea termenilor sentinţei cu suspendare pentru delapidare, într-un caz despre care el susţine că este o înscenare, dar care i-ar putea aduce o pedeapsă cu închisoarea de 3 ani şi jumătate.

Amintim că pe 23 și 31 ianuarie, în mai multe localități din Federația Rusă, s-au desfășurat proteste de amploare față de arestul lui Alexei Navalnîi. Au fost reținuți un număr record de persoane – peste 5 mii.

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: