Judecătorii îi permit lui Dodon să părăsească Moldova, dacă dorește. Fostul președinte: „O decizie corectă, dar întârziată”
Full Article 2 minutes read

Judecătorii îi permit lui Dodon să părăsească Moldova, dacă dorește. Fostul președinte: „O decizie corectă, dar întârziată”

Fostul președinte al Republicii Moldova Igor Dodon a primit undă verde din partea magistraților de a părăsi țara, dacă va dori acest lucru. Decizia a fost pronunțată de Curtea Supremă de Justiție (CSJ) pe 14 septembrie. Liderul socialiștilor a calificat decizia „corectă, dar întârziată”.

Procuratura Anticorupție a confirmat pentru NM că instanța a respins demersul procurorului privind prelungirea măsurii preventive – obligarea de a nu părăsi țara pe un termen de 60 zile, în privința fostului președinte de țară Igor Dodon, fiindu-i aplicată măsura de constrângere – obligarea de a se prezenta la data și ora ședințelor fixate.

„După 180 de zile de arest la domiciliu și 300 de zile de interdicție de părăsire a țării, Curtea Supremă de Justiție a decis să respingă cererea procurorilor. (…) Cred că această decizie este corectă, dar întârziată. În același timp, vreau să subliniez că, așa cum am spus de multe ori, nu am de gând să părăsesc Republica Moldova. Voi continua să particip la toate ședințele de judecată și să lupt împotriva actualului regim, rămânând acasă în Moldova”, a scris ex-președintele într-o postare pe rețelele de socializare.

***

Igor Dodon figurează într-un dosar penal în care este învinuit de îmbogățire ilicită, corupere pasivă, trădare de patrie și acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală. Asta după ce în mai 2020 deputatul Iurie Reniță a publicat un video în care se vede cum Igor Dodon primește o pungă neagră de la fostul politician Vlad Plahotniuc.

Pe 27 iunie, Procuratura Generală a anunțat că fostul președinte al Republicii Moldova Igor Dodon s-a ales cu încă un dosar. Acestuia i-a fost înaintată învinuirea în săvârșirea infracțiunii de depășire a atribuțiilor de serviciu, în cadrul dosarului penal denumit „Energocom”.

Fostul șef de stat pledează nevinovat.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: