Jurnalista Alina Radu s-a retras din Comitetul Consultativ Independent Anticorupție
Full Article 2 minutes read

Jurnalista Alina Radu s-a retras din Comitetul Consultativ Independent Anticorupție

Jurnalista Alina Radu, directoarea săptămânalului de investigație „Ziarul de Gardă”, s-a retras din Comitetul Consultativ Independent Anticorupție și, totodată din funcția de vicepreședinte al acestei entități. Anunțul a fost făcut pe 24 august.

„Retragerea mea a fost determinată de discuții, în special în rândul unor donatori externi ai ZdG, care au pus la îndoială integritatea mea jurnalistică din momentul în care am fost numită în acest comitet de către președinție”, a scris Alina Radu pe pagina sa de Facebook.

Ea a adăugat: „în continuare rămân de Gardă, accept provocările și cred că nimeni nu ne poate opri să combatem corupția împreună.”

Alina Radu a subliniat, în legătură cu activitatea sa din Comitet, nu a avut nici un contract cu Președinția, nu a primit comenzi sau solicitări și nu a primit remunerări sau favoruri de la instituția prezidențială.

Comitetului Consultativ Independent Anticorupție a fost creat prin decret prezidențial de Maia Sandu la începutul lunii iunie, dar și-a început activitatea la 8 iulie. Din Comitet fac parte James Wasserstrom (SUA), Laura Ştefan (România), Nadejda Hriptievschi (CRJM), Tamara Razin (economistă) și Drago Kos (Slovenia).

Comitetul Anticorupție este finanțat de UE și SUA.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: